Posts

Haarstylist

Een haarstylist, die algemeen bekend staat als een kapper of schoonheidsspecialist, werkt met shampoos, scharen, kleuren, blondeermiddelen en is bekend met allerlei soorten haarstijlen. Hij of zij kan chemicaliƫn gebruiken om haar te stijlen of om krullen aan te brengen. Ook het aanbrengen van extensions valt onder de werkzaamheden van een haarstylist. Voordat ze aan de slag gaan, moeten ze het haar analyseren, zodat ze een correcte behandeling kunnen geven. Ook moet worden ingeschat of een bepaald type haar geschikt is voor de gewenste stijl.

Haarwerken

Veel mensen krijgen er nooit mee te maken, maar als je dat wel krijgt, dan ben je er erg blij mee: een pruik. Vroeger kon je het erg goed zien als iemand een pruik droeg, het zag er erg nep uit. De laatste jaren is er erg veel verbeterd op dit gebied. Tegenwoordig zie je het niet meer als iemand een pruik draagt! Dat is erg fijn, want de reden waarom iemand een pruik draagt is vaak al erg genoeg.

Haarwerken en pruiken

Pruiken voor amusement Het dragen van pruiken komt in alle tijden voor. In de achttiende eeuw droegen mannen van goede komaf hoog en wit haarwerk als teken van welzijn. Tegenwoordig houden de welgestelden in ons land het bij hun eigen haardos of in ieder geval een pruik die daarop lijkt. In de entertainmentwereld daarentegen gaat het de theaterartiesten en ook televisiemakers juist om de creaties van de haarmeesters. Pruiken helpen acteurs om de transformeren tot het personage dat ze vertolken.