Haarstylist

Een haarstylist, die algemeen bekend staat als een kapper of schoonheidsspecialist, werkt met shampoos, scharen, kleuren, blondeermiddelen en is bekend met allerlei soorten haarstijlen. Hij of zij kan chemicaliën gebruiken om haar te stijlen of om krullen aan te brengen. Ook het aanbrengen van extensions valt onder de werkzaamheden van een haarstylist. Voordat ze aan de slag gaan, moeten ze het haar analyseren, zodat ze een correcte behandeling kunnen geven. Ook moet worden ingeschat of een bepaald type haar geschikt is voor de gewenste stijl. Dit kan ook invloed hebben op het type producten dat door de klant het beste gebruikt kan worden. 

De ervaren kapper 

De meeste professionele haarstylisten bieden een verscheidenheid aan haargerelateerde diensten en houden gegevens bij van behandelingen en gebruikte producten. Een goede haarstylist zal ook zijn of haar klant adviseren hoe zij haar haar het beste kan verzorgen en hoe ze het gewenste kapsel kan creëren. Met hun geavanceerde ervaring moeten ze in staat zijn om haarbehandelingen uit te voeren, waaronder straighten en kleuren voor nieuwe en moderne trends die de afgelopen jaren zijn toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan de balayage. Stylisten hebben altijd bijgewerkte kennis en het opdoen van veel ervaring zal ze in de toekomst nog meer laten uitblinken.   

De verantwoordelijkheden 

Een haarstylist heeft een aantal verantwoordelijkheden, zoals haar knippen met behulp van zowel eenvoudige en geavanceerde technieken, in staat om moderne kapsels tot stand te brengen. Ze zullen hun klanten raadplegen over stijlen en kleuren en na de behandeling de juiste haarverzorgingsproducten aanbrengen, zoals behandelingsoliën en dergelijken. Ze moeten ervaring hebben met het knippen van kort en lang haar en zijn op de hoogte van stylingtrends. Uiteindelijk moeten ze ervoor zorgen dat alle klanten de beste service krijgen en zich gelukkig voelen met hun nieuwe uiterlijk. Voorbeelden van verantwoordelijkheden voor haarstylistes zijn: volledige salesservices bieden, inclusief haren knippen, haar wassen , föhnen, kleuren en stylen, op de hoogte blijven van de huidige trends voor het knippen en stylen van haar, hulp bij het onderhouden van een adequate inventaris van haarproducten en hulpmiddelen en ervoor zorgen dat klanten met geplande afspraken tijdig service ontvangen.   

Bekendheid met technieken 

Hun ervaring voorziet hen van vaardigheid in het stylen zonder het haar onnodig te beschadigen. Een ervaren kapper is bekend met verschillende kleurtechnieken en weet bovendien welke kleur goed bij de klant past. Een haarstylist heeft uitgebreide kennis van een breed scala aan kapsels, geschikt voor alle haarlengtes. Ze zullen bekend zijn met haarbehandelingsproducten en -diensten die goed zijn voor een bepaald haartypen, bijvoorbeeld droog, pluizig of dun haar.


Delen