Haarwerken

Veel mensen krijgen er nooit mee te maken, maar als je dat wel krijgt, dan ben je er erg blij mee: een pruik. Vroeger kon je het erg goed zien als iemand een pruik droeg, het zag er erg nep uit. De laatste jaren is er erg veel verbeterd op dit gebied. Tegenwoordig zie je het niet meer als iemand een pruik draagt! Dat is erg fijn, want de reden waarom iemand een pruik draagt is vaak al erg genoeg. 


Oorzaken

Er kunnen diverse oorzaken zijn, maar de meest voorkomende oorzaak is dat iemand ziek is en bijvoorbeeld door chemotherapie zijn of haar haren verliest. Als iemand hoort dat hij of zij chemotherapie gaat krijgen, kan hij of zij al naar een pruikenwinkel gaan. Daar kijken ze wat voor model haar hij of zij nu heeft. De pruikenwinkel zal het model haar dan zo goed mogelijk namaken. Ook de kleur blijft hetzelfde. Als iemand dan later die pruik nodig heeft, zal het niemand opvallen dat hij of zij een pruik draagt. Sommige mensen kiezen er juist voor om een totaal ander model of een andere kleur te kiezen. Mensen die kort haar hadden, kiezen nu voor lang haar of juist andersom. Dit is natuurlijk wel een goed moment om iets uit te proberen. 


Haren nodig

Omdat er tegenwoordig met echt haar gewerkt wordt, zien de pruiken / haarwerken er zo goed uit. Om een pruik te kunnen maken, hebben de pruikenwinkels heel veel echt haar nodig. Als u haar wilt doneren, dan kunt u dat bij heel veel kappers in uw omgeving doen. Er zijn zelfs kappers die dan bijvoorbeeld korting op de knipbeurt geven of u zelfs gratis knippen. Ook als uw haren grijs of geverfd zijn, kunt u deze doneren. Er wordt wel een eis gesteld aan de minimale lengte, per 1 januari 2017 moet de lengte minimaal 30 cm zijn. (bron: www.haarstichting.nl) Uw haren kunt u zelf opsturen naar de haarstichting, ook kan de kapper dit voor u doen. Als u een pruik (van echt haar) heeft liggen en u heeft deze niet meer nodig, dan kunt u deze ook opsturen naar de haarstichting, deze kunnen zij ook heel goed gebruiken. Als de haarstichting uw haren of pruik ontvangen heeft, krijgt u een bedankje per e-mail. U wordt dan uitgenodigd voor het jaarlijkse benefietconcert. Zij willen op deze manier meer geld inzamelen voor pruiken voor vrouwen met borstkanker. De haarwerken worden kosteloos ter beschikking gesteld aan deze vrouwen. Er is dus heel veel haar nodig voor een pruik. Dus denkt u er over na om uw lange haren af te knippen, doneer ze dan aan de haarstichting, zodat ook andere vrouwen er mooi en zelfverzekerd bij kunnen lopen!

Kijk op Limburg Hair voor haarwerken.


Delen